Course designer

Logo

Parcoursbouwer Eric Winter

De parcoursbouwer van de Maarsbergen Horse Trials is de Brit Eric Winter, een bekende naam in de eventing wereld. Eric is begonnen als springruiter (deelname aan o.a. Horse of the Year Show, Hickstead). In 1986 is Eric zich gaan richten op eventing. In 1989 en 1990 nam hij als ruiter deel aan de wedstrijden in Badminton en Burghley en hij heeft meerdere malen Groot Brittannië vertegenwoordigd als teamruiter. Na zijn sportieve carrière is Eric zich gaan toeleggen op het ontwerpen van cross-parcoursen.

Logo

Parcours bouwen & veiligheid

Eric Winter probeert met zijn ervaring de veiligheid in de eventingsport te verbeteren. Hij neemt deel aan de British Eventing Cross Country Safety Advisory Group., hij is parcoursbouwer en Technical Delegate (TD) voor de FEI, en een A-list cross-bouwer en Technical Advisor (TA) voor British Eventing.

Logo

Badminton Horse Trials

Eric heeft inmiddels vele crossen op zijn naam staan: o.a. de Asian Games, de Land Rover Burghley Horse Trials en tien maal de cross country van de Blenheim Palace International Horse Trials. Hij was Technical Delegate (TD) van de Badminton Horse Trials van 2011 tot 2014. In 2016 is Eric gevraagd parcoursbouwer te worden van de Badminton Horse Trials. Deze CCI5* vormt samen met de Rolex Kentucky Three-Day Event en de Land Rover Burghley Horse Trials de Rolex Grand Slam of Eventing.

Eric runt samen met zijn vrouw Lizzel het Severnvale Equestrian Centre. Een druk trainingscentrum met ruim 50 paarden waar lesgegeven wordt op ieder niveau: van kinderen die beginnen met rijden tot en met eventingruiters op CCI5* niveau.

Logo