Course designer

Eric Winter Parcoursbouwer

De parcoursbouwer van de Maarsbergen International Horse Trials is de Brit Eric Winter. Het is een bekende naam in de eventing wereld.

Wie is Eric Winter?

Eric is begonnen als springruiter
(deelname aan o.a. Horse of the Year Show, Hickstead).
In 1986 is Eric zich gaan richten op eventing. In 1989 en 1990 nam hij als ruiter deel aan de wedstrijden in Badminton en Burghley.

Eric heeft meerdere malen Groot Brittannië vertegenwoordigd als teamruiter. Na zijn sportieve carrière is Eric zich gaan toeleggen op het ontwerpen van cross-parcoursen.

Veiligheid

Eric Winter probeert met zijn ervaring de veiligheid in de eventingsport te verbeteren. Hij neemt deel aan de British Eventing Cross Country Safety Advisory Group

Hij is parcoursbouwer en Technical Delegate (TD) voor de FEI, en een A-list cross-bouwer en Technical Advisor (TA) voor British Eventing

Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials

Hij heeft inmiddels vele crossen op zijn naam staan: o.a. de Asian Games, de Land Rover Burghley Horse Trials en tien maal de cross country van de Blenheim Palace International Horse Trials. Hij was Technical Delegate (TD) van de Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials van 2011 tot 2014. In 2016 is Eric gevraagd parcoursbouwer te worden van de Mitsubitshi Motors Badminton Horse Trials. Deze CCI5* – L & M vormt samen met de Rolex Kentucky Three-Day Event en de Land Rover Burghley Horse Trials de Rolex Grand Slam of Eventing.

Eric runt samen met zijn vrouw Lizzel het Severnvale Equestrian Centre. Een druk trainingscentrum met ruim 50 paarden waar lesgegeven wordt op ieder niveau. Van kinderen die beginnen met rijden tot en met eventingruiters op CCI5* – L & M niveau.