Huntertrials

De Huntertrials wordt georganiseerd door de KNJV en vindt plaats op Landgoed Maarsbergen.

Logo

Huntertrials

De Huntertrials wordt georganiseerd door de KNJV en vindt plaats op Landgoed Maarsbergen. Het is een wedstrijd waaraan leden van de KNJV kunnen meedoen en het wedstrijdterrein is toegankelijk voor genodigden van de organisatie.

Logo

KNJV

De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNJV) is opgericht in 1919 en verkreeg in 1924 het predikaat “Koninklijk”. In 2019 is de KNJV slipjacht bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed.

De KNJV is een slipjachtvereniging. Er wordt met honden gejaagd op “het slip”. Het slip is een bos stro of een zak die een geur heeft gekregen en door het terrein wordt gesleept. Zo wordt een lang spoor gemaakt dat door de honden wordt uitgewerkt. Aan het eind wacht een koeienpens als beloning.

De meute van de Vereeniging bestaat uit foxhounds, aangevuld met enige outcrosses (producten van een kruising tussen foxhound en bloedhond). De meute volgt het getrokken spoor van vossengeur en wordt gevolgd door amazones en ruiters.

Het jachtgebied van de KNJV ligt in Nederland boven de grote rivieren. Het jachtseizoen loopt van oktober tot april.

Het tenue van de leden der KNJV bestaat voor de heren uit een rode jachtrok met een grijze kraag. De dames dragen een zwarte – of blauwe jachtrok, eveneens met een grijze kraag. De Vereeniging heeft een Corps Sonneurs dat de jacht aan- en afblaast.

Lees meer over de KNJV!
Logo