Cross country course

Logo

Course design

De parcoursbouwer van de Maarsbergen Horse Trials is de Brit Eric Winter, een bekende naam in de eventing wereld. Eric is begonnen als springruiter (deelname aan o.a. Horse of the Year Show, Hickstead). In 1986 is Eric zich gaan richten op eventing. In 1989 en 1990 nam hij als ruiter deel aan de wedstrijden in Badminton en Burghley en hij heeft meerdere malen Groot Brittannië vertegenwoordigd als teamruiter. Na zijn sportieve carrière is Eric zich gaan toeleggen op het ontwerpen van cross-parcoursen.

Eric heeft inmiddels vele crossen op zijn naam staan: o.a. de Asian Games, de Land Rover Burghley Horse Trials en tien maal de cross country van de Blenheim Palace International Horse Trials. Hij was Technical Delegate (TD) van de Badminton Horse Trials van 2011 tot 2014. In 2016 is Eric gevraagd parcoursbouwer te worden van de Badminton Horse Trials. Deze CCI5* vormt samen met de Rolex Kentucky Three-Day Event en de Land Rover Burghley Horse Trials de Rolex Grand Slam of Eventing.

Eric runt samen met zijn vrouw Lizzel het Severnvale Equestrian Centre. Een druk trainingscentrum met ruim 50 paarden waar lesgegeven wordt op ieder niveau: van kinderen die beginnen met rijden tot en met eventingruiters op CCI5* niveau.

Eric Winter probeert met zijn ervaring de veiligheid in de eventingsport te verbeteren. Hij neemt deel aan de British Eventing Cross Country Safety Advisory Group., hij is parcoursbouwer en Technical Delegate (TD) voor de FEI, en een A-list cross-bouwer en Technical Advisor (TA) voor British Eventing.

Logo

Course building

Ons bouwteam bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die op een van de vele werkdagen hun handen uit de mouwen steken om prachtige hindernissen te bouwen. Dit jaar hebben we ons bouwteam een nieuwe uitdaging gegeven: om onze hindernissen zachter en ronder te laten ogen, zonder de moeilijkheidsgraad van de hindernissen aan te passen. We krijgen hierbij hulp van de Brit Dominic Moore van Jump 1 Equestrian Construction, een collega van onze vaste parcoursbouwer Eric Winter. We vertellen over de ontwikkeling van ons parcours in een aantal video’s die we posten op onze social media. We spreken Dominic Moore, Harold van Rossem en Maartje Siemons. Wil je alle video’s bekijken? Klik op de button!

Videos over parcours bouwen
Logo

Hindernissen

We vertellen je graag mee over de hindernissen die je ziet tijdens Maarsbergen Horse Trials.

Hindernissen bij het water
Logo