Den Boer Elektrotechniek - My FEC

De My First Eventing Challenge is een eerste kennismaking met eventing voor alle stoere jongens en meiden met hun pony's. Op het prachtige Landgoed Maarsbergen wordt een toegankelijk parcours opgebouwd bestaande uit spring- en crosshindernissen van 25cm en 50cm hoog. Een leuke dag voor ruiters en hun pony’s om samen plezier te maken en ervaring op te doen.

Logo

My FEC 2021

Alle stoere meiden en jongens en hun pony’s opgelet! Zaterdag 10 april organiseren wij de Den Boer Elektrotechniek My First Eventing Challenge. Op het prachtige Landgoed Maarsbergen wordt een toegankelijk parcours opgebouwd bestaande uit spring- en crosshindernissen van 25cm en 50cm hoog. Een leuke dag voor ruiters en hun pony’s om samen plezier te maken en ervaring op te doen. Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Schrijf je dan in voor deze unieke dag!

Logo

Alle informatie

Alle benodigde informatie vind je in deze downloads:

Laatste update: 7 april

Deelnemers informatie
Logo

Update over de Den Boer MyFEC

Bij het organiseren van paardenactiviteiten staat onze motivatie om bij te dragen aan de ontwikkeling van de eventingsport in Nederland en aan de groei van individuele combinaties centraal. De uitdagende maar eerlijke cross-country op Landgoed Maarsbergen is voor elke deelnemer een unieke ervaring. Daarom organiseren wij de My First Eventing Challenge op 10 april met als doel een leuke en veilige eerste eventing ervaring voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Overleg met de KNHS geeft ons op dit moment geen aanleiding om de voorbereidingen van de MyFEC te stoppen, deze gaan dus door zodat deze dag veilig kan worden georganiseerd.

Wij houden het nieuws rondom het coronavirus en het rhinovirus nauwlettend in de gaten en hebben al de nodige aanpassingen gemaakt in het programma. Zo blijft de poort gesloten voor publiek, passen we een routing toe zodat mensen elkaar niet tegen komen en vragen wij alle aanwezigen zich te houden aan ons corona protocol. Mocht de actuele situatie daarom vragen, nemen wij uiteraard op dat moment de benodigde maatregelen.

Corona protocol
Logo

De wedstrijd

Onder toeziend oog van een Bixie-jurylid rijden de deelnemers hun parcours welke bestaat uit twee fasen die achter elkaar worden gereden. De finishlijn van de eerste fase (8 springhindernissen) is tevens de startlijn van de tweede fase (6 crosshindernissen). De beoordeling gaat hierbij als volgt:

 • De eerste fase wordt beoordeeld op fouten en rijstijl. De rijstijl wordt beoordeeld volgens het wedstrijdreglement springen van de KNHS.
 • De tweede fase wordt beoordeeld op fouten en rijstijl. De rijstijl in de tweede fase wordt beoordeeld volgens de rijstijlbeoordeling van de klasse B eventing van de KNHS.
 • In geval van gelijkheid van strafpunten na twee fasen is achtereenvolgens doorslaggevend:
  • het cijfer voor stijl in de tweede fase
  • het cijfer voor stijl in de eerste fase

Rangschikking en prijsuitreiking

Alle deelnemers ontvangen een protocol met de behaalde cijfers en feedback van de jury. Tevens ontvangen alle deelnemers een officieel My First Eventing Challenge rozet. De eerste prijs in iedere rubriek is een kampioenslint en een deken van Den Boer Elektrotechniek. Let op: vanwege corona zal er geen centrale prijsuitreiking zijn. Na het rijden van het parcours kan je het protocol en rozet ophalen bij de jurywagen.Het klassement wordt aan het einde van de dag op de website gepubliceerd en de prijswinnaars bezorgen we de prijs achteraf.

Logo

De dag zelf: informatie op een rijtje

Parkeren

 • Ingang direct aan de N226.
 • Volg de aanwijzingen van de parkeerwachters.

Secretariaat

 • Hier kan je jouw startnummer ophalen.
 • Tegenover de loods. Volg de routing.

Catering to go

 • In de loods wordt catering to go verzorgd. Volg de routing.

Publiek

 • Geen toegang voor publiek en/of supporters vanwege corona maatregelen.

Logo

Tenue

Veiligheidshelm en bodyprotector zijn verplicht. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij zich correct kleden en hun pony zo netjes mogelijk presenteren. Een paar tips:

 • Rijd met rijlaarzen
 • Houd jouw bovenarmen bedekt
 • Draag je haren in een vlecht of in een haarnetje
 • Vlecht je pony en laat hem glimmen.

Logo

Inschrijving

 • De inschrijving gaat op 28 februari om 08.00 uur open en sluit op 29 maart.
 • Inschrijvingen die voor 28 februari 08.00 uur zijn binnengekomen, worden niet gelezen.
 • Inschrijven kan door middel van het insturen van het onderstaande inschrijvingsformulier naar fec@maarsbergenhorsetrials.nl.
 • Na inschrijving ontvang je een bevestiging met de betaalgegevens retour.
 • Het inschrijfgeld bedraagt €30,00 per combinatie en dient vooraf te worden betaald.
 • De inschrijving is definitief wanneer het inschrijfformulier en de betaling zijn ontvangen.
 • Er is plek voor 50 combinaties.
 • Inschrijving is op volgorde van binnenkomst, vol is vol.

LET OP: Inschrijvingen zijn vol. Alleen nog inschrijven voor de wachtlijst.

Donwload het inschrijfformulier hier
Logo

Corona maatregelen

Alles gaat anders dan anders. Nog steeds worden wij met z’n allen geconfronteerd met een serieuze bedreiging voor onze gezondheid: het coronavirus. Alle ontwikkelingen en maatregelen tegen de verspreiding van dit virus volgen elkaar snel op en raken iedereen in onze samenleving. Op dit moment starten wij met de organisatie van de My FEC, zodat wij deelnemers een goed georganiseerde dag kunnen bieden. Daarbij volgen wij de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus intensief en zullen eventueel aanpassen wat in actuele situaties nodig is. Tevens is ons corona protocol nog steeds in werking. Wij zullen iedereen op de hoogte houden via deze websitepagina en onze socialmediakanalen.

Corona protocol
Logo