Eventing

Logo

Eventing is de meest complete vorm van paardensport; de triatlon van de paardensport. Deze discipline binnen de paardensport is erkend door de FEI (Fédération Equestre Internationale). Eventing is ontstaan uit een militaire competitie tussen officieren en hun paarden waarbij zij uitdagingen aangingen die in het veld konden voorkomen. Het zorgde ook voor een eerlijke vergelijking tussen de paarden en cavaleristen van verschillende landen. De moderne eventing wedstrijd is een combinatie van een dressuurproef, een terreinwedstrijd en een springparcours. De ruiter rijdt in alle drie de proeven hetzelfde paard.

De terreinproef of cross country is het hoogtepunt. Tijdens dit spectaculaire onderdeel springen de combinaties in hoog tempo over natuurlijke, kolossale hindernissen en rijden zij door waterpartijen heen. Hierbij spelen snelheid, uithoudingsvermogen en springcapaciteit van het paard een grote rol, maar ook de bekwaamheid van de ruiter om zijn paard zo efficiënt mogelijk door het terrein te sturen. In de cross country van Maarsbergen Horse Trials worden een aantal unieke plekken van het landgoed verwerkt, waardoor de bezoekers kunnen genieten van sensationele paardensport.

De cross heeft meestal 25 tot 45 vaste hindernissen zoals boomstammen, houtstapels, op- en afsprongen, waterpartijen en sloten.

Logo