Maarsbergen Horse Trials 2023

Logo

Maarsbergen Horse Trials groeit naar 7 rubrieken en organiseert het NK Eventing Junioren en Young Riders 2023

Van 29 juni tot en met 1 juli 2023 worden tijdens de internationale eventing wedstrijden van Maarsbergen Horse Trials maar liefst 7 rubrieken georganiseerd: een korte 1* t/m 4* wedstrijd, een lange 2* & 3* wedstrijd en de finale van de 4- en 5-jarigen competitie. Extra speciaal is dat tijdens deze rubrieken ook de Nederlandse Kampioenschappen Eventing voor Junioren en Young Riders worden verreden. Landgoed Maarsbergen is daarmee opnieuw een prachtig decor voor een eventing kampioenschap. In een vernieuwd parcours worden een aantal unieke plekken van het landgoed verwerkt, wat garant staat voor een week met sensationele paardensport.

De afgelopen 20 jaar is Maarsbergen Horse Trials uitgegroeid tot een professioneel evenement. Vanaf het begin staat de motivatie om bij te dragen aan de ontwikkeling van de eventing sport in Nederland centraal en aan de groei van individuele combinaties hierbij centraal. Het beleven van de sportieve uitdaging en de ambiance van een internationaal topsportevenement stimuleert ontwikkeling en groei bij de deelnemende combinaties. De toewijzing van het NK Eventing Junioren en Young Riders sluit daarmee goed aan bij de visie van Maarsbergen Horse Trials.

Event director Maurits van der Goes reageert enthousiast: ‘Wij vinden het een eer om wederom een kampioenschap te organiseren. Na het EK Eventing Young Riders & Junioren in 2019 zijn wij onze wedstrijd sportief, organisatorisch en zakelijk gezien blijven ontwikkelen en ons evenement groeit. Wij zijn er trots op dat dit wordt erkend door de KNHS en het NK Eventing Jeugd voor de komende twee jaar aan onze wedstrijd is toegewezen. Komend jaar zullen wij samen met onze vrijwilligers, partners en sponsoren opbouwen naar een succesvol NK!’

Rubrieken en evenementen

Op de planning van Maarsbergen Horse Trials 2023 staan de volgende rubrieken:

  • CCI1*- Intro
  • CCI2*-S incl. NK Junioren
  • CCI2*-L
  • CCI3*-S incl. NK Young Riders
  • CCI3*-L
  • CCI4*-S en.
  • Finale 4- en 5-jarigen competitie

Elk jaar is tijdens de wedstrijddagen het gezellige strodorp vol met prachtige lifestyle artikelen geopend. Ook zijn hier verzorgde cateringvoorzieningen met vele zoete, hartige en gezonde heerlijkheden. Verder start en finisht er op zaterdag een Classic Car rally op het evenemententerrein, dus ook autoliefhebbers zijn tijdens het evenement  aan het goede adres.

Vernieuwing

De cross wordt net als tijdens het EK ontworpen door coursedesigner Eric Winter en de plannen voor de toekomst liggen inmiddels klaar. Dit jaar is de organisatie bezig het parcours van Maarsbergen Horse Trials te vernieuwen en uit te breiden. Tijdens de winter en het voorjaar wordt de waterhindernis aangepast. In het bos wordt een aantal routes uitgebreid, waardoor er mogelijkheden ontstaan voor nieuwe combinaties van hindernissen. De vrijwilligers bouwen aan tientallen nieuwe hindernissen en knappen oude hindernissen op om 7 uitdagende parcoursen te realiseren.

Een exacte tijdsindeling en invulling van het programma volgt. Alle informatie en plannen van Maarsbergen Horse Trials zijn te volgen via de website, Facebook en Instagram.

Publicatie KNHS (2 maart 2023).

Logo