Topsport Trainings Driedaagse op Landgoed Maarsbergen

Logo

20 jaar geleden begonnen wij met het organiseren van samengestelde wedstrijden. Inmiddels is dit uitgegroeid tot Maarsbergen Horse Trials zoals de meesten van jullie dat nu kennen. Al vanaf het begin staat onze motivatie om bij te dragen aan de ontwikkeling van de eventingsport in Nederland en aan de groei van individuele combinaties hierbij centraal. De uitdagende maar eerlijke cross-country op Landgoed Maarsbergen is voor elke deelnemer een unieke ervaring. Het beleven van de sportieve uitdaging en de ambiance van een internationaal topsportevenement tijdens Maarsbergen Horse Trials stimuleert ontwikkeling en groei bij de deelnemende combinaties.

Op 2 mei werd bekend dat wij moesten besluiten om de internationale wedstrijd (18 t/m 21 juni) in huidige vorm te annuleren. Natuurlijk was dat moeilijk, maar wij blijven gemotiveerd om ons in te zetten voor de eventingsport, die wij zo’n warm hart toedragen. Juist de afgelopen jaren heeft de sport zich in Nederland professioneel ontwikkelt. Wij willen hieraan blijven bijdragen, ook en juist in deze verwarrende tijden.

Na de fantastisch verlopen ‘European Eventing Championships Young Riders and Juniors’ in 2019 dat wij op Landgoed Maarsbergen organiseerden, zijn wij trots dat wij ook dit jaar alle topruiters in de discpline eventing mogen en kunnen verwelkomen. In samenwerking met de KNHS organiseren wij namelijk de Topsport Trainings Driedaagse (TTD). Hiermee komen wij tegemoet aan de vraag van de KNHS en de Nederlandse eventingruiters. Dit betekent voor ons dat Maarsbergen Horse Trials als topsport locatie op de kaart staat, zowel nationaal als internationaal.

De TTD Maarsbergen wordt gehouden van 18 t/m 20 juni met als doel de Nederlandse eventingruiters startklaar te maken en houden voor (de start van) het eventingseizoen. De TTD geeft ruiters de kans om te beoordelen in hoeverre hun paarden hier klaar voor zijn: een trainingsprikkel voor de ervaren paarden en een leerervaring voor de jongere paarden. Verder geeft het de bondcoaches van de pony-ruiters, junioren, young riders en senioren de mogelijkheid om combinaties te bekijken tijdens een officieel trainingsmoment. Tevens kunnen de teamveterinairen een veterinaire check uit te voeren.

De komende maand bereiden wij de TTD verder voor zodat alle trainingsdagen kunnen worden gehouden met inachtneming van de maatregelen van de Nederlandse overheid. Onderdeel van alle corona maatregelen is het vermijden van grote groepen mensen bij elkaar. Daarom blijft Landgoed Maarsbergen tijdens de TTD helaas gesloten voor publiek en gasten. Inmiddels zijn wij voorzien in een beperkt aantal vrijwilligers en zijn de benodigde partners benaderd. Je kunt ons online volgen op Facebook & Instagram waar wij voorafgaand en tijdens de TTD zoveel mogelijk zullen delen, zodat je niks hoeft te missen! Wij hopen jullie allemaal weer te zien tijdens Maarsbergen Horse Trials 2021!

Alle praktische informatie over de TTD Maarsbergen vind je hier.

Informatie Topsport Trainings Driedaagse
Logo